News

Η σκηνοθέτιδα του Raw αποκαλύπτει: Ανησυχούσα όταν έβλεπα ανθρώπους στο σινεμά να λιποθυμούν!

Για να αποφύγετε τη λιποθυμία, να επαναλαμβάνετε συνεχώς: «Είναι μόνο μια ταινία! Είναι μόνο μια ταινία!». Αυτό το ρητό ταιριάζει με το πολυαναμενώμενο Raw που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων λόγω του βίαιου και αρρωστημένου περιεχόμενού του.

Παγκόσμιος σάλος έχει ξεσπάσει για την αμφιλεγόμενη, βουτηγμένη στο αίμα και «άρρωστη» ταινία της Julia Ducournau, με τίτλο Raw, η οποία προκάλεσε... λιποθυμίες όταν προβλήθηκε σε διάφορα horror fests ανά τον κόσμο. Το Raw διαθέτει όλα όσα ένας πραγματικός horror fan λατρεύει να βλέπει. Σκηνές σεξ, πολύ αίμα και κανιβαλισμό.Η Γαλλίδα σκηνοθέτιδα, Julia Ducournau, παραχώρησε συνέντευξη στο moviepilot, για τη νέα της μεγάλου μήκους ταινία, λέγοντας ότι ανησυχούσε -σε αντίθεση με τον John Waters που δηλώνει ότι ένας εμετός μέλους του ακροατηρίου κατά τη διάρκεια μιας ταινίας είναι κάτι σαν μια μόνιμη επευφημία- κάθε φόρα που κάποιος από το κοινό πέρναγε εκτός αιθούσης από το σοκ, ή λιποθυμούσε.«Η ταινία μου δεν είναι αφόρητη για κάποιον να τη παρακολουθήσει», είπε η Ducournau, η οποία δηλώνει ευαίσθητη γυναίκα και πολύ εγκεφαλική αλλά παράλληλα τρελαμένη με τις ταινίες τρόμου. Παρά το αίμα και τα πτώματα, το Raw δεν είναι μια ταινία τρόμου!

«Δεν θεωρώ το Raw ταινία τρόμου, παρόλο που είμαι μεγάλη horror fan. Βλέπω ταινίες που θα με κάνουν να φοβάμαι πολύ. Θέλω να έχω εφιάλτες μετά. Δεν έκανα το Raw με αυτή την προοπτική και δεν χρησιμοποίησα σκηνές με στόχο να πεταχτεί κάποιος από το κάθισμά του. Δεν θέλησα να σοκάρω το κοινό με ένα λουτρό αίματος ή μια ταινία torture-porn», είπε η Julia Ducournau.Όπως σημειώνει, «η πραγματική φρίκη στο Raw, είναι η συμμόρφωση». Η σκηνοθέτιδα θέλησε η ταινία της να αποκτήσει την ίδια νοοτροπία που είχε το θρυλικό Lord of the Flies, για το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος ώστε να γίνει αποδεκτός.Ποιος θέτει τους κανόνες και πότε ξεκινά η διαπροσωπική σκληρότητα;

«Η Justine (κεντρικός χαρακτήρας) θέλει να ενταχθεί στην κοινωνία αυτή, αλλά παρά τις προσπάθειές της δεν τα καταφέρνει. Αυτό συμβαδίζει με τα δικά μου πιστεύω. Ένα τερατούργημα είναι καλύτερο από το να είσαι απλά ένα κομμάτι του παζλ. Δεν πρόκειται μονάχα για μια επιβεβαίωση της δικής της ατομικότητας αλλά και την ανακάλυψη του τι είναι ο άνθρωπος. Ο καταναγκασμός σε φέρνει πιο κοντά στα ζώα. Αυτή η ανακάλυψη την μετατρέπει σε ένα είδος τέρατος, το οποίο και πρέπει να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στη ζωή της όταν φεύγει από το σπίτι. “Μπορώ να σκοτώσω, αλλά θα το κάνω;"», τονίζει η Ducournau.Το Raw ξεπερνά τη κόκκινη γραμμή του εαυτού μας και των πιο σκοτεινών ταμπού και μας δείχνει πως είναι να είσαι στην αντίπερα όχθη.

«Δεν είμαι το απλό, κανονικό κοινό. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να τρομάξω σε μια ταινία», λέει η σκηνοθέτιδα του Raw. Ωστόσο, υπήρξαν ορισμένες ταινίες του 2016 που την εντυπωσίασαν. «Στο The Conjuring 2 πήδηξα από τη θέση μου και άρχισα να ουρλιάζω στον κινηματογράφο. Με εντυπωσίασε επίσης εκείνο το περίεργο έργο, το Greasy Strangler, μια σύγχρονη κωμωδία», αναφέρει.Η υπνωτική γοητεία του Raw συνοδεύεται με ένα μεθυστικό μείγμα αποτελούμενο από γοητευτικές και ελκυστικές νεαρές παρουσίες, πολύ αίμα και ένα είδος μελαγχολίας, σε συνδυασμό με τη μαεστρική δουλειά στα πλάνα.

«Σίγουρα πρόκειται για την ίδια γλώσσα, ίδια τεχνοτροπία, κωμωδία και τρόμος μαζί. Δεν υπάρχει genre χωρίς λίγο γέλιο», καταλήγει η «τρελιάρα»  Julia Ducournau.

Πάρτε μια γεύση από το trailer του Raw

 

  • Latest

  • Recommend

Loading
Loading