Series

The Walking Dead – Season 7 Finale: Η τίγρης, η προδοσία, το ρολόι και ο πύρινος λόγος της Maggie

Φτάσαμε αισίως στο μεγάλο φινάλε της 7ης σεζόν The Walking Dead με ανάμικτα συναισθήματα. Σίγουρα έχουμε δει εντυπωσιακότερα φινάλε στην αγαπημένη μας σειρά, όχι όμως πως το 16ο επεισόδιο μας ξενέρωσε.  Όπως είχε γράψει το bloody.gr την προηγούμενη εβδομάδα, -ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILERS- η Sasha μας εγκατέλειψε με επικό τρόπο και η Jadis αποδείχτηκε… Ιούδας (Judas). 

( 5 / 1 votes)

Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς του AMC είδαμε μια μίνι-μονομαχία μεταξύ Rick και Negan αλλά την παράσταση έκλεψε η τίγρης του Ezekiel. 

H Jadis αποδείχτηκε πως ήταν το «πουλάκι που κελάηδησε» στο αυτί του Negan αποκαλύπτοντας τα σχέδια του Rick, αλλά κανείς δεν προέβλεψε την εξέλιξη που θα είχε η Sasha, όταν επιτέθηκε ως ζόμπι στον αρχηγό του Sanctuary.

Οι δυνάμεις των Hilltop και Kingdom ήρθαν με… βρυχηθμούς, με την τίγρη του rasta-man να εντυπωσιάζει. Ωστόσο, έχουμε δει και πιο επικές μάχες στη σειρά. 

Αυτοσχέδιες βόμβες καπνού από τους Heapsters έβαλαν τέλος στο «πάρτι», μέχρι το επόμενο που θα δούμε στην 8η σεζόν, δυστυχώς σε έξι μήνες από τώρα. 

Ας ξαναδούμε μερικά γεγονότα που ίσως σας ξέφυγαν από το τελευταίο επεισόδιο της 7ης σεζόν The Walking Dead με τίτλο The First Day Of The Rest Of Your Life.

 

1. Μάθαμε το επίσημο όνομα της βάσης των Saviors

Μέχρι το τελευταίο επεισόδιο γνωρίζαμε μόνο τα ονόματα των Alexandria, Kingdom, Hilltop και Oceanside, ώσπου μάθαμε και επισήμως το όνομα της βάσης του Negan, κάτι που γνωρίζαμε βέβαια από τα κόμικς. Το όνομα αυτής; Sanctuary (Ιερό). 

Tα αποκαλυπτήρια έκανε ο Dwight στον Rick. Ιδού ο διάλογος: 

Dwight: «Τους σκοτώνετε, και εγώ θα καλέσω με τον ασύρματο πίσω στο Sanctuary. 

Rick: «Το Sanctuary;»

Dwight: «Το μέρος που ζει ο Negan».

Να θυμίσουμε ότι στην τέταρτη σεζόν είχαμε δει την ταμπέλα με κατεύθυνση το Terminus που παρουσιαζόταν σαν «καταφύγιο για όλους». 

 

2. Οι άπλυτοι «σκουπιδιαρέοι» μιλούν περίεργα αλλά ξέρουν να καβαλάνε ποδήλατα 

Ενώ φαίνεται να έχουν χάσει την ικανότητα της σωστής άρθρωσης, η Jadis και οι Heapsters διαθέτουν το μυαλό να χρησιμοποιούν ένα… οικολογικό μέσο μεταφοράς. Βρισκόμαστε δύο χρόνια στην μετά-αποκάλυψη εποχή, και είναι λογικό να βλέπουμε ομάδες να χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα μεταφοράς, όπως το Kingdom άλογα. 

Τα καύσιμα δεν θα κρατήσουν για πάντα, γεγονός που δείχνει πως τα πιο «οικολογικά» μέσα μεταφοράς θα μπουν στην καθημερινότητα των χαρακτήρων της σειράς. Αυτό εξάλλου συμβαίνει και στα κόμικς. 

 

3. Η γεμάτη νόημα μουσική της Sasha

Την τελευταία φορά που ο Eugene βλέπει την Sasha πριν πεθάνει, έχουμε ένα flashback με τον «παλιό-Eugene» να της δωρίζει ένα iPod «φουλαρισμένο» με μουσική, για τον πηγεμό της προς την Alexandria.

Οι στίχοι του τραγουδιού που επιλέγει η Sasha, είναι γεμάτοι νόημα για το τελευταίο ταξίδι της. Ρίξτε μια ματιά στους στίχους του κομματιού Someday We'll All Be Free (κάποια μέρα θα είμαστε ελεύθεροι), του Donny Hathaway:

"Hang on to the world as it spins around/Just don't let the spin get you down/Things are moving fast/Hold on tight and you will last/Keep your self respect, your manly pride/Get yourself in gear/Keep your stride/Never mind your fears/Brighter days will soon be here/Take it from me, someday we'll all be free, yeah

Keep on walking tall/Hold your head up high/Lay your dreams right up to the sky/Sing your greatest song/And you'll keep going, going on/Take it from me, someday we'll all be free/Hey, just wait and see, some day we'll all be free, yeah/Take it from me, someday we'll all be free/It won't be long, take it from me, someday we'll all be free/Take it from me, take it from me, take it from me..."

 

Οι στίχοι φανερώνουν τα όσα δίδαξε στην Sasha ο αγαπημένος της Abraham, στη σύντομη σχέση τους, κάτι που είδαμε και μέσω flashbacks σε έναν παραλληλισμό εικόνων.

Όπως και ο γενναίος κοκκινοτρίχης, έτσι και εκείνη, «έφυγαν» με το κεφάλι ψηλά! Ο Negan είχε δίκιο τελικά όταν της είπε πως έχει «καρύδια μεγάλα σαν μπάλες θαλάσσης». Κρίμα που δεν έζησε λίγο ακόμη για να του τα δείξει! 

 

4. Ο Dwight δεν γνώριζε πως η Jadis ήταν με το πλευρό του Negan!

Μείναμε έκπληκτοι όταν είδαμε στο επεισόδιο 15 τον Dwight να παίρνει το μέρος των Survivors, κάτι που μας γέμισε υποψίες. Ωστόσο, μάθαμε πως ο Dwight κράτησε την υπόσχεσή του και δεν έλεγε ψέματα. Αφού πρώτα βοήθησε την ομάδα του Rick λέγοντας τους ότι ο Negan ετοιμάζετε να χτυπήσει την Alexandria, κατά τη διάρκεια της μάχης δεν χρησιμοποίησε ούτε μια φορά το όπλο του ενάντια στους Survivors και τις υπόλοιπες κοινότητες. 

Παρά τις καλές προθέσεις του, ο Dwight δεν γνώριζε πως η Jadis ήταν με το πλευρό των Saviors. Αυτό επιβεβαιώθηκε στην τελευταία σκηνή του επεισοδίου 

Μόλις ο Daryl άνοιξε την πύλη, βρήκε ένα από γλυπτά του Dwight που έγραφε στο πίσω μέρος: «δεν το γνώριζα». Ήταν μια όμορφη χειρονομία που θα εκτιμηθεί από την ομάδα του Rick. 

 

5. To ρολόι και η «κληρονομιά» των Hershel και Glenn 

Μετά από τη μεγάλη μάχη, το επεισόδιο ολοκληρώθηκε με ένα αφήγημα γεμάτο συναισθηματισμό από την Maggie, σε μια σκηνή που έδεσε το φινάλε με την πρεμιέρα της 7ης σεζόν. 

Όταν ο Rick ρωτάει την Maggie αν πιστεύει πως η Sasha αυτοκτόνησε, εκείνη απαντά πως έτσι έγινε. Ο Rick σημειώνει πως δεν έδωσε μόνο η Sasha την ευκαιρία στην Alexandria να αντεπιτεθεί, αλλά και η ίδια η Maggie με τη συνεισφορά της να ενώσει τις δυνάμεις του Hilltop με το Kingdom βοήθησε σε μέγιστο βαθμό. Στη συνέχεια, η χήρα του Glenn μας χάρισε έναν πανέμορφο λόγο:  

"The decision was made a long time ago, before any of us knew each other, when we were all strangers who would have just passed each other on the street before the world ended. And now we mean everything to each other. You were in trouble. You were trapped. Glenn didn't know you, but he helped you. He put himself in danger for you. And that started it all — From Atlanta, to my daddy's farm, to the prison, to here to this moment now not as strangers — as family because Glenn chose to be there for you that day a long time ago. That was the decision that changed everything. It started with both of you, and it just grew to all of us to sacrifice for each other to suffer and stand, to grieve, to give, to love, to live, to fight for each other. Glenn made the decision, Rick. I was just following his lead."

Στο τέλος του επεισοδίου βλέπουμε τους τρεις ηγέτες των συμμαχικών κοινοτήτων να βγάζουν λόγους στους στρατιώτες τους, με τη Maggie να κρατάει ένα ρολόι. Αλλά δεν είναι όποιο και όποιο ρολόι. Πρόκειται για το ρολόι του πατέρας της, του μακαρίτη Hershel, o οποίος το δώρισε στον Glenn, αποδεχόμενος τη σχέση του, με την αγαπημένη του κόρη. 

Όταν πέθανε ο Glenn, η Maggie κράτησε το ρολόι, το οποίο χάρισε στη συνέχεια στην Enid. Ήταν η πρώτη φορά από τότε, που βλέπουμε την Maggie να το κρατά, και συμβολίζει την έναρξη μιας νέας «κληρονομιάς» που άφησαν πίσω οι Glenn και Hershel. Τώρα είναι η σειρά της να ακολουθήσει τα βήματα των αγαπημένων της προσώπων που χάθηκαν τόσο άδοξα. Η Maggie θα γίνει η ηγέτιδα του Hilltop.

Το bloody.gr θα σας κρατά ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με το The Walking Dead, τα νέα πρόσωπα που θα δούμε στη Season 8  και τις φήμες για την εξέλιξη της αγαπημένης μας σειράς. 

Stay tuned και Καλό Πάσχα

 

  • Latest

  • Recommend

Loading
Loading